Abstracta

Sedan 1972 har Abstracta arbetat med att skapa bättre ljudlandskap. De tillverkar sina möbler i Småland och är en del av koncernen Lammhults Design Group.

Uppdraget

Vi på Mild Media fick i uppdrag av Abstracta att ta fram en ny produktkonfigurator. Abstracta erbjuder sina kunder ljudabsorbenter för tak och väggar, och behövde ett flexibelt och tydligt sätt att visa upp detta på för sina kunder. Kravet var att kunderna själva skulle kunna välja bland förvalda mönster men även skapa sina egna. Designen skulle vara enkel och avskalad och sätta produkten i fokus.

Lösningen

Vi tog fram en skräddarsydd lösning som gör precis det Abstracta önskade. Därtill har plattformen alla förutsättningar till påbyggnad – när Abstracta vill lägga till nya mönster i framtiden kommer vi med enkelhet att kunna göra det.

Resultatet

Resultatet blev en konfigurator med nio olika produkter där varje produkt har flera olika mönster. Användare kan med drag ´n drop själva placera ut komponenter för att på så sätt skapa sitt eget mönster. Det går att ändra färger, mönster, komponenter med mera för att slutligen spara ner mönstret som en PDF-fil.

KundAbstracta

BRANSCHMöbler & inredning

ANSVARIGPär Olausson

UPPDRAGUX, Produktkonfigurator

“Det har varit ett annorlunda och mycket roligt projekt där vi verkligen fått vara kreativa. Vi har blandat avancerad teknik med ett pedagogiskt tankesätt och det är dessa projekt som är absolut roligast.”

- Pär Olausson
Projektledare, Mild Media