Canal Digital

Canal Digital är ett av Sveriges mest välkända varumärken och distribuerar årligen ca 100 tv-kanaler till runt 3 miljoner människor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Uppdraget

Canal Digital ville skapa en flexibel e-handelsplattform för integrering på externa webbplatser, som Elgiganten och Media Markt. I kravbilden låg att Canal Digital själva skulle kunna skapa nya e-handelsflöden.

Lösningen skulle också vara fullt responsiv och på ett snyggt sätt smälta in i de externa webbplatsernas grafiska identitet.

Lösningen

Vi skapade ett system från grunden i PHP med ett specialanpassat CMS där Canal Digital själva kan skapa nya e-handelsflöden. De kan exempelvis skapa nya flöden för sina partners, eller när de har kampanjer i hockeyallsvenskan.

Canal Digital kan själva lägga upp nya produkter och kampanjer samt bestämma villkor för när de ska visas.

Vi hostar lösningen och garanterar 100% upptid. Detta är ett måste då de under sina kampanjer har stora mängder trafik.

Resultatet

Denna satsning har skapat avsevärt mycket mindre administration för Canal Digital. De slipper också vidareutvecklingskostnader då de själva på ett enkelt sätt kan skapa nya flöden för olika projekt och kampanjer.

Lösningen har genererat stora mängder nya besökare och är ett av många verktyg Canal Digital använder vid bearbetning av nya kunder.

KundCanal Digital

BRANSCHDigital TV

ANSVARIGChristian Olausson

UPPDRAGE-handel, Hosting

“Arbetet med Canal Digital har varit både innovativt och kul. Högt i tak och ett effektivt arbetssätt.”

- Christian Olausson
Projektledare, Mild Media