Lyxxa

Lyxxa är en av Sveriges största guldsmedsbutiker med över 60 år i branschen, flera utmärkelser och egen guldsmedsverkstad.

Uppdraget

Till grunden är Lyxxa ett familjeföretag vars ursprungliga idé och stolthet lever kvar. Mild Media fick i uppdrag att skapa en webbplats och e-handel som speglar företagets personlighet samt harmonierar med butiken på Väla Centrum. I fokus låg en flexibel plattform med möjligheten att driva trafik, högre konverteringsgrad och utveckling av kundens grafiska identitet.

Lösningen

I samråd med Lyxxa tog Mild Media fram en ny webbplats i WordPress. WooCommerce lades till som e-handelsmodul och integrerades med kundens affärssystem, en avancerad utmaning som kräver hög kompetens. Betalningslösningen blev Klarna, kopplingen utformades för att inkludera stöd som returhantering och delleverans av order och webbplatsens innehåll SEO-anpassades.

Resultatet

Efter lanseringen märktes en stor ökning av trafik och konvertering. Mild Media arbetar fortlöpande med trafikdrivning, som SEO och Adwords, och ansvarar för hosting, support och förvaltning.

KundLyxxa

BRANSCHGuldsmedsvaror & Smycken, Butikshandel

ANSVARIGChristian Olausson

UPPDRAGE-handel, integration med affärssystem, SEO, Adwords, konverteringsoptimering, hosting

”Det har varit roligt att jobba med Lyxxa, de är ambitiösa och satsar verkligen på digitala kanaler.”

- Christian Olausson
Projektledare, Mild Media