Offentliga Utbildningar

Offentliga Utbildningar skapar och genomför digitala utbildningar anpassade för den offentliga sektorn. De kan räkna 237 av Sveriges 290 kommuner som sina kunder och har en NKI på 97 %.

Uppdraget

Offentliga Utbildningars tidigare webbplats hade en del funktionella problem, därtill var den av äldre snitt. Kunden hade som önskan att dels modernisera designen och skapa en tydligare struktur, dels göra webbplatsen mer användarvänlig för både besökarna och för egen del. Genom dessa förändringar ville de exponera sina produkter på ett mer attraktivt sätt, låta besökarna hitta lättare och öka konverteringen.

Lösningen

Mild Media byggde en ny webbplats i WordPress med tilltalande design och fokus på effektivisering, funktion och tillgänglighet. Webbplatsen kopplades till det administrativa systemet EduAmin, där kunden enkelt uppdaterar sitt utbud, och integrerades med Google Maps. Därtill utvecklade vi kategorier och filtrering samt ett rating-system för de olika utbildningarna och kurserna, så att besökarna hittar vad de söker och därtill kan tipsa varandra. Den nya webbplatsen gör det också möjligt för kunden att driva kampanjer och skapa merförsäljning.

Resultatet

Den nya webbplatsen är ren i sin design och inspirerande. Besökarna kan enkelt hitta de utbildningar och kurser de är intresserade av och har dessutom möjlighet att anmäla sig direkt via huvudmenyn. Det finns en chattfunktion som besökarna kan använda om de undrar någonting, därtill är webbplatsen responsiv. Överlag har användarvänligheten fått sig ett ordentligt lyft, liksom administrationen av webbplatsen och dess innehåll.

KundOffentliga Utbildningar

BRANSCHUtbildning

ANSVARIGVendela Zarelius

UPPDRAGWebbplats, Konvertering, UX

”Kunden har från start varit mycket engagerad, vilket vi på Mild Media tycker är roligt och stimulerande. Det nära samarbetet har resulterat i en webbplats som fyller sitt syfte och som vi alla är mycket nöjda med.”

- Vendela Zarelius
Projektledare, Mild Media