Wordpress - kungen av CMS:er

Wordpress är i särklass den populäraste plattformen för webbplatser och bloggar världen över.

Idag kan WordPress räkna 29 % av världens webbplatser till sin användarlista, och antalet ökar. Det är inget konstigt med det. Även om WP har likheter med andra CMS:er, exempelvis samma snabba, effektiva säkerhetsarbete som Joomla eller byggnadsprinciper i stil med Drupal, ger WP fler möjligheter och en kännbart större frihet.

CMS är det vardagliga uttrycket för engelskans Content Management System, stället bakom kulissen på varje webbplats eller blogg där du sköter allt – design, funktion, innehåll, uppdateringar. Och med sina 11 år i branschen har WordPress blivit väletablerat med ett enormt community. En av anledningarna till framgången är CMS:ets användarvänlighet, med ett par klick kan du lägga till, ändra och ta bort sidor, blogginlägg, menyalternativ, användare.

Dessutom har du betydligt fler teman och tillägg än hos andra CMS.

Första versionen släpptes 2003 av Matt Mullenweg och Mike Little, och var då menat som ett bloggsystem. Sedan utvecklades WP allt eftersom tiden gick till ett CMS, och på den vägen är det. Idag kan WordPress stoltsera med användare som Coca-Cola, New York Times, CNN, Mashable och Justin Bieber.

Varför WordPress?

För oss som byrå är WordPress favoriten, här har du fyra anledningar:

  • Gratis – WP har öppen källkod och ges ut med licensen GNU GPL. Det betyder att vi kan göra i princip vad vi vill med det.
  • Enkelt att använda – som sagt. Ta bara det här exemplet: när du redigerar en sida har du alla verktyg som behövs för att lägga till bilder, länkar, underrubriker, nästan som i Microsoft Word. Därmed blir det enkelt för dig som kund att sköta din webbplats efter att vi byggt den.
  • Tema-baserat – WP låter oss som byrå utveckla unika teman för just din verksamhet, vanligast efter din grafiska profil. Fördelarna med detta är många. Bland annat kan du påverka din kundkonvertering positivt och undvika risken att hitta en annan webbplats som ser ut och fungerar precis som din.
  • Flexibelt och utbyggnadsbart – e-handel, integrering med affärssystem, flerspråkigt innehåll, nyhetsbrev – WP:s tillägg (plugins) gör möjligheterna oändliga. De är därtill snabba och trevliga att jobba med, varför utvecklingskostnaderna kan hållas nere.

Vill du byta till WordPress?

Eller kanske utveckla en redan befintlig WordPress-sida? Vi hjälper dig gärna, kontakta oss!

Tekniska fördelar med WordPress

WordPress ålder och popularitet gör systemet välbeprövat och säkert. Nya uppdateringar är bara ett par klick bort, och vill du ha extra säkerhet finns tillägg för det. WordPress är också:

  • Sökmotorvänligt – i grunden. Med rätt inställningar och ett välgjort tema har din webbplats väldiga förutsättningar att ranka högt hos sökmotorerna.
  • Lättillgängligt – när WP 3.8 släpptes blev admin-gränssnittet responsivt. Därmed kan du hantera din webbplats via surfplatta eller mobil.
  • Byggt med vanliga tekniker – det vill säga PHP, världens vanligaste programmeringsspråk för webben. PHP stöds av de allra flesta webbhotell, varför WP fungerar nästan överallt.

Sidor byggda i WordPress

En av de senaste webbplatserna vi på Mild Media byggt i WP är Jämställdhetsmyndighetens, med stor idé/kommunikationsplattform, olika mallar och funktioner. Ytterligare ett par nylanserade webbplatser byggda i WordPress är Wolters Kluwer och LibaBröd samt Café Liba, integrerade med olika system.

Fler exempel på webbplatser byggda i WordPress hittar du bland våra projekt.

Vill du byta till WordPress?

Kanske ser du fördelarna med WordPress framför det CMS du har idag? Övergången från ett annat CMS till WP bjuder på en del tekniska utmaningar, men med rätt kompetens görs detta ändå relativt enkelt.

Vi på Mild Media har vid flertalet tillfällen hjälpt kunder över till WordPress och är redo att sätta igång. Hos oss jobbar skickliga tekniker för ändamålet. Kontakta oss på 010 – 550 81 00 eller hej@mildmedia.se.